Joomla!

NEA 2020

2020-as év mindenki számára új feladatokat és új kihívásokat hozott. Sikeresnek mondhatjuk az évünket, ugyanis minden nehézség ellenére folytathattuk munkákat, támogathattuk az intézményt, hogy elérhesse céljait.

Még soha ilyen aktuális és fontos nem volt a közösségépítés, a gyerekek megmozgatása, az online világból való kizökkentésük.

Mindezekről még 2019 novemberében mit sem sejtve beadtunk egy pályázatot Sikeres és boldog gyermekekért címmel. 2020 januárban a kérelmünk pozitív elbírálásban részesült. A NEA-UN-20-O-V-0273 azonosító számú pályázat és a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával irodaszereink bővültek, fedezetet biztosítottunk fénymásolásainkhoz, banki és postai költségeinkhez. Közösségi tér hiányát ellensúlyozva ebédlőnkbe nagyméretű vetítő vászon került beszerelésre, projektorral és hangtechnikával. Ezáltal helyet tudunk biztosítani előadásoknak, filmvetítéseknek is.

Programunk között szerepelt a Játék örök című projektnapunk. Eredetileg egy egész iskolát megomzgató napot terveztünk, de a járványügyi helyzetre való tekintettel ezt a napot pedagógusaink széttagolva kiscsoportos foglalkozások keretében valósították meg. Ennek első lépcsőjében részt vettek egy foglalkozáson az Így tedd rá mozgalom vezetésével. Hisszük, hogy a népi játékok „visszatanításával” és terjesztésével segíthetjük a gyermekek fejlődését és harmonikus életének kialakítását. 

A rendezvényünk célját elérte. Játékos formában, a hagyományos népi játékok segítségével került fejlesztésre a gyermekek és pedagógusok mozgáskészsége, miközben észrevétlenül sajátították el a magyar néptánc alapjait, és értették meg egy-egy motívum struktúráját. 

Néhány fotó a rendezvényről és a támogatásból vásárolt eszközökről:

NEA Kép1 NEA Kép1 NEA Kép1 NEA Kép1 NEA Kép1 NEA Kép1 NEA Kép1 NEA ME BGA

Közösségi média

© 2023 Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola Készítette: Matricadiszkont

Keresés