Joomla!

NEA 2021

Napjainkban egyre nagyobb szükség van iskolai alapítványok létezésére. A Szent Anna Intézményért Alapítvány 1993 óta segíti és támogatja a Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskolában folyó oktatási és nevelési tevékenységet.

Feladatának tekinti az iskolában és az óvodában folytatott tehetséggondozás támogatását, különös tekintettel a szociálisan hátrányos gyermekek esetében. A tanulmányi, sport és egyéb versenyeken való részvétel anyagi támogatása. Kiemelkedő eredményt elért tanulóink versenyeztetésének segítése. Az elmúlt néhány évben az alapítvány önálló rendezvényekkel is hozzájárul a intézmény életéhez, melyekkel a diákokat szabadidejük hasznos eltöltésére igyekszünk nevelni. Az elmúlt évben több játékos napot, filmklubot, kézműves foglalkozást tudtunk tartani. Az alapítvány számára a járványügyi helyzet új kihívásokat is hozott. A folyamatos „újra tervezés” lett a mindennapi tevékenységünk. Segítettük a mesemondóversenyekre és egyéb tanulmányi versenyekre való eljutását a gyerekeknek. Átfogta az évünk egy pályázati munka. 2021 tavaszán a Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázaton pozitív elbírálást kaptunk melynek következtében bővülhetett működési lehetőségünk. Alapítványunk egyre inkább „élő szervezetként” működik, mely azonban a működési költségek megemelkedését is hozta magával. A pályázatban igényelt támogatás tartalmazott volna egy digitális játékeszközt, melyet azonban anyagi forrás hiányában nem volt lehetőségünk megvásárolni.

Hisszük, hogy a játék örök, akár online, digitális, akár hagyományos táblajáték. Az intézmény évi jelmondata „ahol a kincsünk ott a szívünk” bibliai idézetet is beépítettük programjainkba.

A rendezvényünk célja volt, hogy játékok segítségével kerüljön fejlesztésre a gyermekek mozgáskészsége, miközben észrevétlenül közösséggé formálódnak és egy csapatként képesek játszani, gondolkodni, küzdeni a célért. Közben nagyban fejlődjön a mozgáskoordináció, a játékkészség, a ritmika, a zenei hallás, de hatással legyen a szociális készségekre is. Célunkat megvalósítottuk, és elmondhatjuk a legfontosabbat, hogy vendégeink jól érezték magukat körünkben. Meghívott vendégeink a városunk más oktatási intézményének gyermekei és pedagógusai voltak. A gyermekek átlagosan 5 és 8 év közöttiek, ezért jelenléti ívet nem tudtunk iratni.  Másodlagos célunk is sikeres volt. Az intézmények közötti szakmai együttműködés is megerősödött. A programban közvetlen részt vett önkéntes felnőtteken túl, 3 csoportban 72 gyermek vett rész

A járványhelyzet miatt, elővigyázatosságból a programot több lépcsőben szerveztük meg. Két napon tudtuk megtartani játszónapunkat. Az első nap 2021. október. 12. volt, a második délutánt 2022. március 29-re kellett lecsúsztatunk.

2021.10.12 fotók:

NEA Kép1 NEA Kép2 NEA Kép3 NEA Kép4

2022.03.29 fotók:

NEA Kép5 NEA Kép6 NEA Kép7

A városi egér és a falusi egér című interaktív játék a Léghajó meseszínház színészeinek közreműködésével

Rendezvény címe: Városi egér és a falusi egér interaktív darab

Rendezvény időpontja: 2022. február 24. 10:00

Rendezvény helyszíne: Imre Zoltán Művelődési Központ Jánoshalma, Kossuth u. 1.

A programon résztvevők: Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola diákjai kiscsoporttól második osztályig. (számszerűen az oviból 74, az iskolából 63 gyermek) és a kísérő felnőttek.

A gyerekek a Léghajó meseszínház előadásán vagy inkább előadásában vehettek részt egy két személyes szereposztású darabban.

A darab közben a két színész mozgatta, énekeltette, táncoltatta a gyerekeket.

NEA Kép8 NEA Kép9 NEA Kép10 NEA ME BGA

Közösségi média

© 2023 Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola Készítette: Matricadiszkont

Keresés